کد خبر 59935
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۴

شش سال پس از لغو پرواز شركت‌های هواپیمایی ایرانی به شهر توریستی آنتالیا در تركیه، شركت‌های هواپیمایی ترك، سودبرندگان اصلی این ممنوعیت شده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه شرق نوشت: بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی برخی آژانس‌های مسافربری هم‌اكنون هواپیماهای این شركت‌ها در هر بار رفت و برگشت به آنتالیا هر هفته پنج هزار ایرانی را جابه‌جا می‌كنند.

علاوه بر این، بر اساس خبری كه روز گذشته روزنامه تودیز زمان چاپ تركیه منتشر كرد «تركیه اولین مقصد گردشگران ایرانی برای سفر به خارج از كشور است و فقط در ماه ژوئن امسال بیش از ۱۴ هزار نفر از ایران به آنتالیا سفر كرده‌اند. بر این اساس ایرانیان در حال حاضر پس از روس‌ها و آلمانی‌ها سومین ملیتی هستند كه بیشترین سفر را به تركیه داشته‌اند.»

با آغاز فصل تعطیلات تابستانی سیل سفر ایرانیان به تركیه و به خصوص بندر آنتالیا شدت بیشتری پیدا می‌كند، به‌گونه‌ای كه بخش عمده‌ای از تبلیغات رسانه‌های مكتوب كشور هم به همین تبلیغات اختصاص پیدا می‌كند، كافی‌ است به بخش آگهی روزنامه‌ها نگاهی كرد. با این حال حمل و نقل این همه مسافر مشتاق ایرانی برای رسیدن به سواحل و پارك‌های آبی آنتالیا را فقط شركت‌های هواپیمایی خارجی بر عهده دارند و شركت‌های داخلی با همه حال و روز بدشان از این بازار پر رونق و پر سود هیچ سهمی ندارند.

اواسط سال ۸۴ به یك‌باره و بدون پیش زمینه قبلی خبری منتشر شد مبنی بر ممنوعیت مسافرت ایرانیان به آنتالیا و برای این كار هم پرواز شركت‌های داخلی به این بندر لغو شد. ابتدا این شركت‌ها كه نمی‌توانستند از سود قابل توجه این سفرها چشم‌پوشی كنند برای دور زدن این ممنوعیت قانونی پروازهای خود را به شهرهای نزدیك آنتالیا منتقل كردند، اما در این میان شركت‌های خارجی از خلأ به وجود آمده بهترین استفاده را كرده و این بازار بزرگ را تمام و كمال در اختیار گرفتند، شركت‌های ایرانی نیز از صحنه رقابت خارج شدند.

بر اساس ادعاهای تایید نشده‌ای كه رسانه‌های ترك از جمله آژانس «خبرترك» و روزنامه «اكشام» در آن زمان منتشر كردند محمود احمدی‌نژاد پس از پخش تصاویر تفریح ایرانی‌ها در كنار دریای مدیترانه در تلویزیون‌های تركیه، پرواز هوایی تهران- آنتالیا را لغو كرده است، همین موضوع حتی با واكنش منفی رجب طیب اردوغان مواجه شد و او در دیداری با پرویز داوودی، معاون اول وقت رییس‌جمهور ایران خواستار برداشتن این ممنوعیت شد چرا كه درآمد تركیه از گردشگران ایرانی رقم قابل توجهی بود و او نمی‌خواست كشورش از این سود چشم‌پوشی كند.

مطمئنا اردوغان آن روز نمی‌دانست این قانون نه تنها از تعداد گردشگران ایرانی مشتاق سفر به تركیه كم نمی‌كند بلكه سود سفر آنها تمام و كمال به جیب هموطنانش خواهد رفت، اگر نه مخالفتی نمی‌كرد. همین هم شد و حالا شش سال پس از آن تاریخ نه ترك‌ها پی آن مخالفت را گرفتند و نه در ایران ممنوعیت پرواز هواپیماهای داخلی به آنتالیا لغو شد.

اسكای، تایل ویند، اطلس جت، پگاسوس، فری بیرد، اونور ایر، تركیش ایر و فلای ایر اصلی‌ترین شركت‌های هواپیمایی هستند كه هر هفته ۳۰پرواز از ایران به آنتالیا انجام می‌دهند و با این پروازها بیش از پنج‌هزار نفر را در هر روز به این بندر می‌برند، طبیعتا تعداد پروازهای برگشت نیز به همین نسبت است. این در حالی است كه پیش از این قانون ممنوعیت، بخش عمده‌ای از بازار جابه‌جایی مسافران به آنتالیا در اختیار شركت‌های ایرانی بود اما پس از آن اغلب شركت‌های هوایی ترك چندین هواپیما به این خط اختصاص داده‌اند.

بر اساس آخرین قیمت‌های موجود در بازار آژانس‌های مسافرتی تهران هم‌اكنون قیمت واقعی بلیت رفت و برگشت به آنتالیا ۷۰۰هزار تومان است كه خرید آن به شكل «چارتر» و در قالب «تور» قیمت آن را از ۵۰۰ تا ۷۵۰هزار نوسان می‌دهد. سود اصلی این قیمت نیز در نهایت به جیب شركت‌های هواپیمایی خارجی می‌رود.

البته آنتالیا تنها شهر محبوب ایرانیان برای مسافرت نیست چراكه تعداد قابل توجهی از آنها نیز هر ساله به استانبول، بدروم، كوشی آدسی و آنكارا پایتخت این همسایه شرقی می‌روند اما پرواز هواپیماهای شركت‌های داخلی به این شهرها ممنوع نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۱
    0 0
    اگر گناه و نافرماني خدا و معصيت سودي دارد بگذاريد همانها ببرند . خداوند خودش جبران مي کند .
  • ابوالفضل ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۱
    0 0
    واقعا برای مدیرت در کشور باید گریه کرد
  • ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۱
    0 0
    همه دنيا از ما سود مي برند غير از خودمان......

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس